Vulcano Schinkenmanufaktur na jugoistoku Štajerske je po mnogočemu specifična, obiteljska manofakturna svinjogoja i proizvođač suhomesnatih proizvoda, uključujući i glasovite “Vulcano schinken”. Ime Vulcano potječe od naziva ovog brežuljkastog područja vulkanskog podrijetla – Vulkanland s mjestom Riegersburg kao najatraktivnijom destinacijom za posjete i mnoštvom gastronomskih i izletničkih sadržaja.
U Vulcano manofakturi se uzgoju svinja poklanja posebna pozornost, životinjama se daje više prostora za slobodno kretanje a hrana je NO-GMO.
“Iskusite novo iskustvo grickanja. Naša šunka dostupna je i kao hrskavi čips – jedinstvena poslastica između obroka.
Željeli smo napraviti ukusan zalogaj. Zato smo Vulcano šunku sušenu na zraku vrlo tanko narezali i preradili u hrskavi čips od šunke. Ovim procesom obrade uklanja se voda, a okus sirove šunke je još intenzivniji i aromatičniji.
Odakle dolazi čips od šunke?
Schlögl je za nas najvažniji dio jer od njega pravimo šunku koja je različito dugo sazrijevala. S vremenom sazrijevanja od 8 – 60 mjeseci. Ono što je ovdje važno jesu brojna intramuskularna masna vlakna koja omogućuju poseban okus procesa zrenja.
– Hrskavo
– sušeno na zraku; nije prženo
– Idealan međuobrok za van
– Visok sadržaj proteina
– Dug rok trajanja ako nije u hladnjaku
Prijedlog za posluživanje
Vulcano čips od šunke idealan je kao dodatak raznim jelima. Bilo kao preljev na krem juhi (npr. od gljiva, buče, luka…), izvor proteina na salati ili za oplemenjivanje deserta. Naš čips od mesa može se koristiti univerzalno. Također volimo koristiti čips kao zamjenu slanine za jaja za doručak ujutro.”
Sastojci za čips od šunke:
Svinjetina (350g za 100g krajnjeg proizvoda), nejodirana morska sol, začini
KALORIZACIJSKA VRIJEDNOST KJ 1905 OPĆA VRIJEDNOST KCAL 457 MAST 24,0 g ZASIĆENA FA 9,2 g UGLJIKOHIDRATI <0,5g OD KOJIH ŠEĆERA <0,5g PROTEIN 57,0 g SOL
9,6 g NEKOMPATIBILNOSTI histamin ALERGENI Ne