Vinarija se nalazi na Visu.
Preuzeto od vinara:
Sorta grožđa: 100% Plavac mali
Sastav tla: Kraško polje
Nadmorska visina: 10 – 60 m iznad razine mora
Vinograd: 3.260 ha / 5318 loza po ha
Starost vinograda: 50% starije od 15 godina
Prinos po hektaru: 4500 kg
Prinos po lozi: 0,85 – 1,00 kg
Vislander vina s položaja Tihobraće polje flaširaju se pod etiketom dide Jure.
Boja: tamna rubinska boja s ljubičasto-smeđim odsjajem
Miris: prepoznatljivih voćnih aroma plavca malog s karakterističnim mirisom na crni ribiz i suhu šljivu, te s herbalnim notama mediteranskoga bilja.
Okus: Snažne struktura, visokih šećera i izraženih tanina, a u ustima ostavlja dugotrajan harmoničan okus toplog pijeska viškog vinogorja i plemenite sorte plavca malog uz lagano dimljenu začinsku notu.
Potencijal odležavanja: 4-6 godina
Preporučena temperatura posluživanja: 18 – 20 °C
Nakon završetka vrenja vino odležava u inox tankovima 100 dana. Nakon toga 60% vina odležava u malim hrastovim bačvama od 225 lit. (barrique) (kombinacija novog i jednogodišnjeg slavonskog i francuskog hrasta), 25% vina odležava u velikim hrastovim bačvama od 500 lit. (kombinacija mađarskog i francuskog hrasta), a 15% vina ostaje u inox tankovima. Nakon vađenja iz drvenih bačava vino odležava još 8 mjeseci u inox tankovima te nakon punjenja još 4 – 6 mjeseci u bocama.
Idealno vino uz viške specijalitete poput: pogače od slane ribe, maništre fažol na brujet, janjetine na gradelama, tune/gofa na gradelama, srdele na ražnju, jela od divljači (fazan i zec), janjetine pod pekom, pašticade te uz drniški pršut i zreli paški sir.