Vinarija se nalazi na Visu.
Preuzeto od vinara:
Sorta grožđa: 100% Vugava
Sastav tla: Smeđa tla nastala na podlozi krednih dolomita i vapnenca
Nadmorska visina: 145 m iznad razine mora
Vislander vina s položaja Dračevo polje flaširaju se pod etiketom none Jelenke.
Bijela autohtona sorta karakteristična za otok Vis. To je povijesno slavna i poznata sorta, uspavana ljepotica koja zaslužuje punu pozornost. Svatko tko kuša to vino, brzo će shvatiti njegov potencijal.
Boja: Sunčana žuta boja sa zlatnim odsjajem
Miris: Izrazito kompleksnog mirisa karakterističnog za Vugavu, voćnih aroma koštunjičavog voća breskve i zrele marelice, koje prelaze u lagano dimljenu začinsku notu mediteranskog bilja i timijana.
Okus: Srednje jakog, lijepo zaokruženog tijela s uravnoteženim alkoholom koji prati strukturu vina te s mekom i elegantnom svježinom koja je rezultat pomno biranog roka berbe, te zadržava Preporučena temperatura posluživanja: 14 – 16 °Csvježiji ton te sorte. Aromatski profil na prvi je dojam kruška, dok se otvaranjem vina u čaši oslobađaju arome limuna u cvatu. Na ustima je bugava elegantna i zavodljiva, s diskretnim notama cvjetnog meda, uvjerljiva i postojana.
Odležava u inox tankovima najmanje 100 dana, a potom još toliko u bocama.
Preporučena temperatura posluživanja: 14 – 16 °C
Idealno vino uz viške specijalitete poput: pržene ribe, ribe na lešo, rižota od morskih plodova, sirovih ježinaca i lupara, boba i artičoke, salate od hobotnice s krumpirom, brudeta, gregade, orza (ječma) sa sipom, fritaje s divljim šparogama i pršutom, srednje zrelih ovčjih i kozjih sireva sa svježim smokvama i grožđem