Intenzivna crvena boja. Na nosu tipični miris trešnje, kupina sa notom začina. Vino je punog tijela, balansirano i svilenkastog okusa. Tanini su glatki. Dobro strukturirano i uravnoteženo.
Berba obično počinje tijekom drugog tjedna rujna. Birani grozdovi se polažu u jedan sloj visine na plastične kutije, zatim se transportiraju u sušionicu. Grožđe ostaje tamo nekoliko mjeseci, tijekom kojih prolaze fizički procesi, a najočitije je sušenje bobica, a posljedično smanjenje sadržaja vode (30-35%) i koncentracija šećera. Nakon sušenja grožđu se uklanjaju peteljke i ide prešanje. Mošt fermentira u inoxu, a tijekom prve faze kontakta s kožicom temperatura je između 2° i 5° C (ista je temperatura kada izlaz grožđe iz sušionice). Vrenje traje oko 20 dana i odvija se na temperaturama između 20° i 24°C. Odležavanje je u barrique, tonneaux i cilindričnim stožastim drvenim bačvama 20 mjeseci. Vino se na kraju sljubljuje u posudama od nehrđajućeg čelika.
Vino se odlično slaže uz crveno meso na žaru, savršeno se kombinira s prvim slijedom hrane, kao rižota, odlično se slaže i sa zrelim sirevima.
alk. 15% vol.