Prirodno pjenušavo vino rađeno klasičnom metodom vrenja u boci. Organic.
Opis preuzet od proizvođača:
Méthode traditionelle, Vintage
Dobiven prešanjem grožđa terana. Odležavanje na talogu kvasaca u boci minimalno 24 mjeseca.
Losos-ružičaste boje, sitnog nježnog perlagea, okusa i mirisa na crveno bobičasto voće uz izraženu notu ogrozda te uz fine kvaščane arome na brioš i koricu kruha.
Privlačne losos-ružičaste boje koja izražava svu ljepotu pjenušca kroz lepršavost lančića mjehurića koji se nezaustavljivo oslobađaju u čaši. Čar sitnog perlagea se produžuje baršunastim osvježenjem u ustima, koji se nadopunjava izrazitom voćnošću, a produžena postojnost je sortna karakteristika.
Uparivanje s hranom
Xtrian Brut potvrđuje se kao vino za cijeli obrok zbog lakoće s kojom se sljubljuje, jer odlično oraspoloži vrijeme aperitiva, a ujedno prati obrok od početka do kraja.
Sljubljuje se uz riblje specijalitete i delicije, sirove škampe, rakovicu , kamenice, riblji carpaccio, razni rižoti ili tjestenine sa plodovima mora.
Servirati na 8-10°C.
Sorta: Teran 100 %