Méthode traditionelle, Vintage. Organic.
Kupaža dviju istarskih sorti – Istarske malvazije i Terana. Odležavanje na talogu kvasaca u boci minimalno 24 mjeseca. Losos boje s jantarnim odsjajem. Perlage je sitan i trajan. Miris intenzivan s izraženom voćnom notom zrelih jabuka, grejpa i nježnim mirisom kvasaca dobiveno kroz dugo odležavanje u boci.
Okus poprilično svijež i voćan sa izraženim notama maline, harmoničan i dobro uravnotežen. Uz voćne note prisutne su i note korice kruha. Čar sitnog perlagea se produžuje baršunastim osvježenjem u ustima, koji se nadopunjava izrazitom voćnošću, a produžena postojanost je karakteristična ovog pjenušca.
Uparivanje s hranom
Stoga je ovo pjenušavo vino poželjno kao aperitiv vino ili pjenušac za laganija predjela i jela, razni tipovi sushi specijaliteta.
Servirati na 6-8°C.
Sorta: Teran 50 % , Malvazija 50%