Dobivena od ekološki uzgojenog grožđa Malvazije istarske uz fermentaciju s maceracijom bobica od 4 tjedna, nakon malolaktične fermentaciju odležava dijelom u novim, a dijelom u neutralnim hrastovim bačvama 225L. Nakon 12 mjeseci ide u najbolji blend s dijelom vina koje je dozrijevalo na talogu kvasaca u inoxu, te koje nije prošlo malolaktičnu fermentaciju, čime se zadržava u balansu puno toplo tijelo, srednje visoka svježina, ali i postojanost okusa.
Zlatno-žute boje s laganim jantarnim odsjajem, u čaši se prelijeva gusto i viskozno. Mirisa je zrelog žutog voća, zrelih krušaka i marelica, suhog voća (smokve, kandirane naranče), tostiranih badema, anisa, cimeta i egzotičnih začina. Punog je tijela, izrazito intenzivnog kompleksnog okusa, uljaste teksture, slatkastog okusa tanina podržanog s dovoljno svježine, duge trajnosti okusa na slatko voće i egzotične začine.
Slaže se sa jelima poput: rižoto sa škampima ili kozicama, rižoto s gljivama ili sezonskim povrćem, bijela riba, ali i teksturom bogatija riba poput lososa. Razne tjestenine s mesom ili morskim plodovima, piletina s kremastim umakom, povrće na grilu, istarski fuži s laganijim umacima od bijela mesa. Može se poslužiti i s jačim ili pikantnijim jelima.