Cuvee: 70% Macabeo 30% Verdejo (berba 2023)
Grožđe se hladno macerira na niskoj temperaturi i potom lagano preša, zatim se bistri za više od 48 sati prije provođenja alkoholnog vrenja. Konačno, fermentacija se odvija u čeličnim spremnicima na 15C.
Boja: Blijeda boja limuna s metalik refleksijom.
Nos: Bogat i cvjetni na nosu, podsjeća na ljetno cvijeće, koža jabuka, breskva i prženi orasi.
Okus: široka, svježa i bogatog okusa. Vaše bogatstvo je uravnoteženo savršeno s voćnom svježinom i nudi dug završetak zelene jabuke, uz mineralan dodir.
Područje s vrlo dugom poviješću vinarstva, pokrajina Toledo nudi idealno okruženje za stvaranje vina jedinstvene strukture i svježine.
Njegova kontinentalna klima s vrućim ljetima i godišnjim prosjekom, ukupno manje od 400 mm padalina proizvodi vrlo male prinose i koncentrirano grožđe. Nadmorska visina također osigurava postojanje velikih toplinskih kontrasta između noćnih i dnevnih temperatura, što omogućuje zadržavanje kiselosti/svježine i intenzivnih aroma tijekom hladnih noći, što rezultira dobro uravnoteženim vinima punog okusa. Vinarija Tres Reyes grožđe nabavlja iz 100 ha vlastitih vinograda zasađenih sortama Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot i
Chardonnay. Vinarija, moderno funkcionalno zdanje, sadrži 4.500 barela, od kojih je 80% francuski hrast (Taransaud, Saury, François Frères) i 20% američkog hrasta (Kanton) što daje bogatstvo aromatičnih nota modernim, vrlo složenim vinima.