Vinar o svom vinu:
Zlatnožuti odsjaj upozorava na način prerade i kvalitetu grožđa, a zelenkasti prelom na mladost i potencijal odležavanja. Lasersko precizan prvi nos naznačava tostirane bademe na maslacu koji prelaze u kaduljasto-kamilično-cvjetne naznake sa zrelom svježinom žutozelenog voća, nakapanog medom od kadulje. Kompleksno. Što više „noseva“ to više užitka! U ustima specifikacija voćnosti! Zrele kruške i zelene jabuke pokapane medom od kadulje i čajem od kamilice i cvijeta bazge pa posipane prstohvatom kadulje, ružmarina i cvijeta soli, prethode širokom i dugačkom afteru plemenitog gorkog badema. Vino traje i traje, a na kraju ostaje mineralno-slani dodir na usnama. Tržišna marka vinarije s najviše „over 90“ ocjena i u 2012. ne silazi iz tog ranga.
Regija: Zapadno istarsko vinogorje
Pozicija: 100% Cuf pored Šišana, Pula, nadmorska visina 50 – 55 m, ekspozicija SSW, osunčana cijelog dana, vrlo prozračna. Duboki profil istarske crvenice, mjestimično skeletoidne, odličan mineralno-kemijski sastav, dostatan prirodni humus
Uzgojni oblik: jednokraki guyot
Prinos: 1,1 – 1,5 kg/trs
Vinifikacija: Pažljivo muljanje grožđa, odvajanje peteljki. Hladna maceracija 72 h na temperaturi 12ºC. Prešanje, spontana fermentacija u baricima od akacije i hrasta. Odleažalo na vlastitim kvascima 11 mjeseci. Vino odradi malolaktičku fermentaciju. Punjenje u boce bez filtracije.
Dozrijevanje: u bocama 120 dana
Sljubljivanje (preporuka): Vino uz koje ćete uživati i sami i u društvu, zamišljeni i isprazni, koncentrirani na njega ili ne, prisilit će vas da mu se posvetite. File bijele ribe (romb, grdobina, zubatac) pečen na tavici, a dovršen u konvektomatu; rimski njoki (gnochi romani) sa ili bez juliennea od poriluka, mrkve i tikvica, poliveni redukcijom temeljca skuhanog od ostatka ribe, od ribljih, a saltimbocca od mesnih jela, idealan su odabir za još veću posvećenost.
Čaša: Burgundijska za odležane chardonnaye ili za pinot noir
Temperatura serviranja: 12 – 16 ºC