Početkom rujna 80 posto lucnjeva se odreže i ostavi na čokotu. Grožđe se tako spontano suši odnosno dehidrira tijekom narednih tjedana, i ima veću koncentraciju šećera i ekstrakta. Crna malvazija zatim prolazi kroz 30-40 dana maceracije, i zatim se sprema na odležavanje u hrastove barrique bačve, u kojima počiva godinu i pol do dvije, zatim se iz svih barriquea vino zajedno sljubi u inoxu na tri mjeseca, a nakon punjenja još barem tri mjeseca počiva u bocama da bi se smirilo i zaokružilo. Crna malvazija Nera iz prve serije vinarije Tomaz (slika 9.), dakle iz berbe 2015. godine, ima 15 posto alkohola, i boju koja izmiče standardnim opisima crnih vina. U bogatom kompleksnom mirisu ovog vina tijekom stajanja u čaši nižu se asocijacije na zrelo crveno voće, poglavito maline i jagode, na suhu travu ili suho lišće, a još kasnije nadolaze i mirisi zrelog pomidora i raznih začina.
ZA 6 I VIŠE BOCA (5% POPUSTA)
Molimo, kad god je moguće, da naručujete po 6 boca (12, 18...) bilo istih, bilo miješanih. Umjesto npr. 5 ili 7 ili 13 boca.
Tomaz, Malvazija Nera
24.00 €
Pakiranje | |
---|---|
Gastro preporuka | |
Porijeklo | |
Proizvođač | |
Regija | |
Slador | |
Sorta | |
Temperatura posluživanja | |
Vrsta |
Cijena po litri [0.75]:
32.00 €
Na zalihi
Opis
Povezani proizvodi
Tenuta di Biserno, Il Pino di Biserno
49.00 €
POPUST
Ušteda: 0.00 €
Ušteda: 0.00 €
Regularna cijena: 0.00 €