Grožđe je brano u vrlo punoj zrelosti kako bi se proizvelo bogato vino. Nakon prešanja, mošt je fermentirao u konusnim inox tankovima na temperaturama oko 25°C. Faza kontakta s kožom, provedena mekim tehnikama kako bi se zajamčila postupna i uravnotežena ekstrakcija, trajala je 15 dana. Vino je nakon ocjeđivanja opne otišlo u bačve od 60 galona od francuskog i mađarskog hrasta, gdje je prošlo i potpunu malolaktičnu fermentaciju, a odležavanje prije punjenja trajalo je dvanaest mjeseci. Dodatnih osam mjeseci odležavanja u boci prethodilo je komercijalnom puštanju.
Trentangeli je rubin crvene boje. Njegov nos nudi uvjerljive arome zrelog crvenog voća, trešanja i crnih trešanja koje se nastavljaju na svježe naznake mente i slatke note vanilije. Podatnog, dobro izbalansiranog okusa s ugodnim taninima i izvrsnom svježinom tipičnom za Aglianico.