Millesimato = Vintage. Nera je dostupna u dvije verzije: Extra Dry i Brut (napomena: Brut je oznaka za suhlje pjenušavo vino, manje šećera.)
Odličan odnos cijene i kvalitete. Na boci ne piše Prosecco ali u onom bitnom, radi se o dominantnoj Prosecco sorti glera te je metoda proizvodnje ista kao kod svakog Prosecco vina (charmat, vrenja u tankovima). Stil je naravno, potpuno isti kao kod svakog drugog Prosecca: primarne, voćne i cvjetne arome, svježina, lakoća…
Etichetta Nera se kvalitetom ravnopravno može nositi s većinom klasičnih Prosecca ali ima prednost – pristupačniju cijenu.
Obitelj Sacchetto bavi se vinarstvom već blizu 100 godina u području Prosecco u Venetu a najvažnije osobe vinarije su Filiberto, Beatrice i Paolo Sacchetto. Sacchetto kombinira znanje i tradiciju, stečeno kroz desetljeća i ono što je danas na raspolaganju od znanja i tehnologije, pazeći pri tome da što više zadrži prirodnost svojih vina.
Saznajte više: Link
Možda niste znali: malo je poznato kako se velika većina Prosecca u Italiji a i izvan nje, proizvodi i konzumira kao Extra dry. Extra dry je tradicija u svijetu Prosecca. Ovaj naziv je pogrešno prevoditi Extra dry = ekstra suho i pogrešno je očekivati suhlji okus od npr. vina s oznakom Brut. Extra dry je u dakle, službena oznaka za pjenušava vina s više šećera od onih koji nose oznaku Brut. Tko voli suho, neka potraži Prosecco s oznakom Brut (dostupno u ovom web shopu i Vivat vinotekama). Tko voli slađe, neka potraži Prosecco Extra Dry.