Sorta: glera, tipična Prosecco sorta.
Metoda proizvodnje: Charmat, vrenja u tankovima
Tipičan Prosecco vrlo dobre kvalitete.
Napomena vezana uz Prosecco: vrlo je malo poznato kako se velika većina Prosecca u Italiji proizvodi i konzumira kao Extra dry. Extra dry je – tradicija u svijetu Prosecca. Ovaj naziv je pogrešno prevoditi Extra dry = ekstra suho. Extra dry je u stvari, službena oznaka za pjenušava vina s više šećera od onih koji nose oznaku Brut. Tko voli suho, neka potraži Prosecco s oznakom Brut (dostupno u ovom web shopu i Vivat vinotekama).
Obitelj Sacchetto bavi se vinarstvom već blizu 100 godina u području Prosecco u Venetu a najvažnije osobe vinarije su Filiberto, Beatrice i Paolo Sacchetto. Sacchetto kombinira znanje i tradiciju, stečeno kroz desetljeća i ono što je danas na raspolaganju od znanja i tehnologije, pazeći pri tome da što više zadrži prirodnost svojih vina.
Saznajte više: Link