Ovo pjenušavo vino stoji na samom vrhu po važnosti za podrum Pere Ventura. Iznimno pjenušavo vino, posebno po mnogoćemu. Nosi posebno zaštićeno podrijetlo, tzv “Paraje Calificado Can Bas”, koje se odnosi na vrlo ograničeno, maleno područje na kojem se nalazi vinograd a po kvaliteti je zaslužilo vlastitu zaštićenu zonu i zaštićeno podrijetlo. Ovo se među Cavama smatra rijetkom, najvišom instancom zaštite i kvalitete koja se može postići. Vrlo ograničena proizvodnja i dostupnost.
Cuvee: 50% Macabeo, 50% Xarello
Pohvaljeno i priznato najvišim, brojnim nagradama. Falstaff: berba 2014 – 95 bodova!
Odlažavanje na kvascima minimalno 42 mjeseca. Svježina, tijelo i kompleksnost.
Osim što se radi o iznimnom aperitivu za posebne prilike, ovo pjenušavo vino izvrsno će prijati u širok spektar jela. Ohrabrujemo vas da kušate pjenušac ne samo uz predjela već i uz glavna jela.
Saznajte više o Pere Ventura ovdje.
Za uvid u nagrade, priznanja i ocjene, pogledajte ovdje.
Pere Ventura je jedan od vodećih, butique podruma najpoznatijeg španjolskog i katalonskog područja u proizvodnji pjenušaca rađenim klasičnom metodom vrenja u boci, tzv. Cava, oko 45 km sjeverozapadno od Barcelone u mjestu Sant Sadurni d’ Anoia. Orijentacija ovog obiteljskog podruma je prema kvaliteti a ne prema količinama. Pjenušci i vina PV već niz godina osvajaju najviše ocjene i priznanja za kvalitetu te bivaju uvršteni u vinskim kartama restorana i barova koji drže do birane ponude, širom svijeta.