Odlikuje se osobnošću i pokazuje izvrsnu ravnotežu između začinjene paprike i bogatog agruma.
Bačve: kupaža (blend) finalno odležan u bourbonskim bačvama
Whisky nastao kao počast “ocu japanskih whiskyja” Masataki Taketsuruu, osnivaču kompanije Nikka. Spoj je 80-100 različitih bačava iz samo dvije destilerije (Yoichi i Miyagikyo) dodatno odležaban nakon blendanja u bourbonskim bačvama uz spontano smanjenje % alkohola do željenih 51,4% vol.
Master Blender i njegov tim tradicionalno slažu ovaj blend svake godine isključivo u mjesecima od veljače do travnja. Najprodavaniji je japanski whisky na europskom tržištu.
Srednjeg do punog tijela i izrazito bogatih aroma:
… suhe marelice, arancini, šljive, breskve, lješnjaci, med, karamela s vanilijom, jorgovan, koža, cimet, klinčići, đumbir.
Legendarni blended whisky koji ravnopravno konkurira single maltovima! Nedimljen.
Alkohol 51,4vol%