Boja je svijetlo rubin crvena, srednje jakog intenziteta, vrlo masne teksture kada se vrti.
Intenzivne je arome zrelog crvenog voća i aromatičnog bilja. Elegantan buket koji savršeno spaja začinjene note s notama vanilije i pozadinom trešanja u likeru.
Na okusu, Montecillo Reserva ima snažan okus uz elegantan osjećaj u ustima. Ima dobru strukturu i baršunaste tanine. U retrookusu se pojavljuju naznake pržene kave, vanilije i dodiri smolastih ulja, ispod prevladavajućih nota crvenog voća. Dug, postojan završetak.
95% Tempranillo – 5% Mazuelo – Alkohol 13,5 % – Preostali šećer 1,7 g/l – Kiselina 5,66 g/l – pH 3,63
Tempranillo: odležao 24 mjeseca u bačvama (80% francuski hrast i 20% američki hrast) uz srednje tostiranje.
Mazuelo: 20 mjeseci u bačvama od francuskog hrasta uz lagano tostiranje.
Nakon konačnog kupažiranja, vino odležava u boci najmanje 20 mjeseci prije puštanja u promet.
“Cured red cherries with a bit of a forest fruit compote, light red licorice notes, chewy spices, tobacco, and wet black tea leaf. Rich, structured and holding fine, lengthy tannins on the palate with acidity to balance it out and carry it. Really in a fine moment to drink.” Miquel Hudin. 94 Points.
Saznajte više o Montecillo: www.bodegasmontecillo.com