Grožđe iz vinograda sjeverno od Verone. Vinogradi stari 10 do 20 godina. Sunčana izloženost prema jugu. Monte Zovo je nositelj certifikata “bio diversity friendly”.
Kombinacija tipičnih crnih sorti područja Verone (Corvina, Corvinone, Rondinella)
Ovisno o sorti, grožđe se ostavlja na trsu 2-3 tjedna duže, a tako blago prosušeno grožđe ručno se bere i odvaja od peteljki te preša. Fermentacija traje 20 dana na kontroliranoj temperaturi. Dozrijeva u hrastovim bačvama 12 mjeseci.
Intenzivne crvene boje. Na miris kompleksno s herbalnim notama sijena i sušenog cvijeća, a zatim slijede voćne note kao što su kupina, malina i trešnja. Jasne arome duhana, čokolade i likoricije. Uravnoteženo, s elegantnim taninima.
Uparivanje s hranom: osobito s mesom s roštilja. Ujedno uz tjestenine, kobasice, gljive ili tartufe. Također uz hladne nareske i srednje zrele sireve.
Alkohol obično oko 13,5vol%