Grožđe iz vinograda sjeverno od Verone. Vinogradi stari 10 do 20 godina. Sunčana izloženost prema jugu. Monte Zovo je nositelj certifikata “bio diversity friendly”.
Kombinacija 70% corvine, 20% corvinone i 10% rondinelle
Fermentacija 25/30 dana na kontroliranoj temperaturi. Dozrijevano i oplemenjeno u kombinaciji barika, tonoa i cilindričnih drvenih bačava 12 mjeseci
Intenzivne crvene boje. Na miris kompleksno s herbalnim notama sijena i sušenog cvijeća, a zatim slijede voćne note kao što su kupina, malina i trešnja. Jasne arome duhana, čokolade i likoricije. Uravnoteženo, s elegantnim taninima.
Uparivanje s hranom: osobito s mesom s roštilja. Ujedno uz tjestenine, kobasice, gljive ili tartufe. Također uz hladne nareske i srednje zrele sireve.
Alkohol obično oko 13,5vol%
Ukupna kiselina 5,8; Suhi ekstrakt 30,5; Ostatak šećera 11
Link: Caligo