Vinar o svom vinu:
“Ovo je pristup: minimum enoloških sredstava, maksimum pažnje i respekta prema savršeno zdravom i svježem grožđu, maceracija u preši (16h) služila samo da prešanje bude što lakše i da se što bolje sačuva prirodna kiselost i svježina.
Prirodni kvasci iz vinograda uzgojeni nekoliko dana prije berbe, sve je odrađeno kao klasična, velika svjetska vina, ujedno je to sada napokon i najmodernije.
Nakon fermentacije pretočeno sa svim finim talogom kvasaca u velike bačve od hrasta 1000L plus dvije bačve od akacije (neutralne), gdje sam radio battonage.
Nakon 11 mjeseci u drvu prebačeno u inox i nakon još 6 mjeseci bistreno prirodnim natrijevim bentonitom za proteinsku stabilnost. Minimum i samo klasična enološka sredstva, ali maksimum kvalitete materijala i strpljenja.
Boce su najlakše koje sam mogao pronaći na tržištu, velikom vinu ne treba pretenciozna teška boca koja troši nepotrebno prirodne resurse u proizvodnji i poslije u transportu vina, a samo vino nije ništa bolje iz teške boce.
Svi materijali koje sam mogao dobiti su lokalni plus svi uključeni su dobili zadatak da daju najbolje i ne pitam za cijenu (dizajn, etikete, kartoni)…čepovi najviša kategorija ref 000 NDTech (0 TCA) i dimenzija čak i prevelika za ovu bocu, ali osigurava duuugi vijek.
Uglavnom, terapija za mene da napravim i ugradim u proizvod sve što bi bilo najbolje bilo gdje u svijetu, ali napravim to tu u Istri.”