Vinograd se nalazi na samom imanju Stancije Meneghetti, pored Bala, Zapadna obala Istre.
Vinogradi su podignuti na 2 km od Jadranske obale na visini od 60 m nadmorske visine, izloženi jakim temperaturnim promjenama i buri, ipak donekle zaštićeni prstenom šume od direktnog utjecaja s mora.
Tlo je crljenica (terra rosa) pomiješana s vapnencem, karakterističan tip zemljišta u ovom djelu Istre. Crvene je boje zbog visokog postotka hidroksida i oksida željeza. Smješten usred nezagađene prirode, okružen šumom i divljim mediteranskim raslinjem, vinograd se obrađuje uz potpuno poštovanje prirode i ekološke održivosti. Uzgojni oblik je jednostruki Guyot, obrada metodom Simonit&Sirch (način rezidbe).
Površina pod vinogradom: 3 ha
Berba: Sredinom devetog mjeseca, ručna berba u kašete, besprijekorno zdravo grožđe.
Vinifikacija i dozrijevanje: Grožđe se hladi po mogućnosti ispod 8 °C, da se spriječi spontana fermentacija s divljim kvascima koji se nalaze u grožđu. Grožđe se runja, ne mulja se, te se radi krio maceracija (hladna) 2-3 dana, zbog bolje ekstrakcije boje. Nakon toga se pokreće alkoholna fermentacija koja na masulju traje 5 – 6 dana (maceracija), potom se preša i vino se vrača u inoks tank gdje se završava alkoholna fermentacija. Po završetku alkoholne fermentacije, potiče se spontana malolaktična fermentacija, a po završetku malolaktike vino se pretače u rabljene barrique bačve, gdje dodatno sazrijeva 10 mjeseci. Prinos po trsu je 2 kg grožđa.
Opis vina: Vino rubin boje s ljubičastom refleksijom. Intenzivnog je mirisa s izraženim voćnim
karakterom u kojem prevladavaju arome šljive, borovnice i ostalog bobičastog voća isprepletene sa cvjetnim notama uz finu začinsku pozadinu. Na nepcu je svježe i elegantno, dobro integriranih tanina fine granulacije.
Preporuka: Vino servirati na 16 – 18 ºC
Čaša: Bordeaux
Lijepo prati plavu ribu, crveno meso, odležale sireve i istarski pršut.