Meneghett Malvazija je slamnato žute boje sa zelenim odsjajem. Mirisom vrlo čisto i precizno. Otvaraju se herbalne note mediteranskog bilja isprepletene s mirisom koštunjičavog voća poput marelice i breskve te zelene jabuke uz karakteristične cvjetne note akacije. U ustima vino je mekano, srednjeg tijela uz izbalansirane kiseline i alkohole (13%). Dobro se slaže s predjelima od bijele ribe, rakovima i bijelim mesom.
Vinogradi su podignuti na 10 km od Jadranske obale na nadmorskoj visini od 100 m, na brdovitom zemljištu u neposrednoj blizini grada Buja, grada sa dugom vinogradarskom tradicijom. Jedan dio vinograda je u okolica prekrasnog grada Motovuna, gdje je vrlo dobra klima za sviježa vina, a gdje u vrijeme sazrijevanja grožđa dolazi do većih temperaturnih razlika dan – noć. Dani su topli, a noći budu nešto hladnije nego lokacije koje su bliže moru, pa se na taj način u grožđu bolje očuvaju kiseline.
Sastav tla: Oceanski lapor – sedimentna smjesa minerala gline i kalcita (rijeđe dolomita) – poznat kao bijela zemlja
Arhitektura vinograda: Smješteni usred nezagađene prirode, okruženi šumama i divljim mediteranskim raslinjem, vinogradi se obrađuju uz potpuno poštovanje prirode i ekološke održivosti.
Berba: Od kraja osmog do sredine devetog mjeseca. Vrši se ručno u kašete zapremine 40 kg. Prinos po trsu je od 2 do max 2,5 kg grožđa.
Vinifikacija i dozrijevanje: Grožđe u kamionima hladnjačama stiže iz Buja (oko 50 km sjeverno od Stancije Meneghetti), zatim ide u našu komoru za grožđe, gdje se grožđe ohladi preko noći na 6 – 8 C°. To je nužno kako bi sačuvali što više prirodnih aroma. Drugi dan se grožđe preša. Čist groždani sok bez kožice i sjemenki ide u tankove od nehrđajućeg čelika na taloženje (hladno taloženje na 5 °C) u toku 24 h. Sljedećeg dana se pretače u drugi tank (odvaja se čist groždani sok od sedimenata), podiže se temperatura i započinje se alkoholna fermentacija. Fermentacija u inoks tankovima se odvija na 15 – 17 °C uz povremeno mješanje finog taloga (batonage). Prije samog flaširanja vino se filtrira i nakon toga ide u prodaju. Prinos 2 do 2,5 kg po trsu.