Merlot (80%), Cabernet sauvignon (15%) i Cabernet franc (5%) Alk.13,5 %
Duboka rubin crvena boja. Na nosu dominiraju mirisi izvrsne kakvoće malina i ribizla s naglašenim začinskim notama vanilije, dima, kave, cimeta. Živo, voćno, mekano, kompleksno vino mineralnog okusa, uz fine tanine koji daju izraženo dugi završetak okusa.
Odlično prati crvena mesa, divljač i suhe tvrde sireve. Vino ima veliki potencijal za odležavanje.
Vinogradi su smješteni u unutrašnjosti Iste u blizini grada Bale na poziciji Gambalera (na samom imanju Stancije Meneghetti). Podignuti su na 2 km od Jadranske obale na visini od 60 m nadmorske visine, izloženi jakim temperaturnim promjenama i buri, ipak donekle zaštićeni prstenom šume od direktnog utjecaja s mora. Tlo je crljenica (terra rosa) pomiješana s vapnencom, karakterističan tip zemljišta u ovom djelu Istre. Crvene je boje zbog visokog postotka hidroksida i oksida željeza. Smješten usred nezagađene prirode, okružen šumom i divljim mediteranskim raslinjem, vinograd se obrađuje uz potpuno poštovanje prirode i ekološke održivosti.
Uzgojni oblik je jednostruki Guyot, obrada metodom Simonit&Sirch (način rezidbe).
Berba je krajem devetog, pa do sredine desetog mjeseca. Bere se ručno u kašete od 40 kg, ide samo besprijekorno zdravo grožđe.
Vinifikacija: Grožđe ide u muljaču s ruljačom, grožđe se runja, ne mulja se (odvajaju se bobice od peteljki). Maceracija se radi u inoks bačvama na višim temperaturama (25 – 28 °C) 15 i više dana (zbog bolje ekstrakcije antocijana, tanina i aroma). Fermentacija počinje istovremeno s maceracijom tako da novonastali alkohol dodatno ekstrahira polifenole (tanine) iz pokožice grožđa. Po završetku alkoholne i malolaktične fermentacije vrši se pretakanje vina u drvene bačve. Dozrijevanje vina se odvija u barrique (225l) od francuskog hrasta (trećina u nove bačve, trećina u godinu dana stare i trećina u dvije godine stare bačve), dva pretakanja tokom 18 mjeseci, i još dodatnih 36 mjeseci u boci prije izlaska na tržište. Prinos po trsu je do max 0,8 kg grožđa.