Vinogradi su podignuti na 10km od Jadranske obale na nadmorskoj visini od 100m, na brdovitom zemljištu u neposrednoj blizini grada Buje, grada s dugom vinogradarskom tradicijom.
Sastav tla: Oceanski lapor – sedimentna smjesa minerala gline i kalcita, poznat kao bijela zemlja.
Berba se odvija u drugoj polovici kolovoza, grožđe se bere u nešto ranijoj fazi zrelosti (povišene kiseline) i samo zdravi grozdovi uz dodatnu ručnu selekciju i čišćenje u samoj vinariji trakom dolaze na ruljanje (odvajanje bobica od peteljke), a potom na lagano prešanje. Radi ekstakcije antocijana grožđani sok ostaje vrlo kratko u kontaktu sa sjemenkom i kožicom, a potom se u tankovima od nehrđajućeg čelika vrši alkoholna fermentacija (prva fermentacija). Po završetku fermentacije se vino puni u boce i dodaje mu se tiražni liker (kvasac + šećer – dosage 8gr/Lit), kako bi potaknuli drugu fermentaciju u boci. Vino potom odležava u boci na talogu 18 mj, nakon čega se pristupa degoržiranju (finalizacija u proizvodnji pjenušavih vina).
Prinos 2 do 2,5 kg po trsu.
Vino boje nježne trešnje, bogatog i sitnog perlanja. Izraženi mirisi šumskih jagoda i malina, dok se u
pozadini javljaju note svježe pečenog peciva. Okus je izbalansiran, s ugodnim svježinama.
Završetak okusa traje prilično dugo, s notama zrelih malina.
Preporuka: Vino servirati na 6 – 8 ºC
Čaša: Champagne
Preporuča se za ljetni aperitiv uz bazen te svježe salate i bijelo meso s roštilja.