Ponuda bezalkohonih odnosno dealkoholiziranih vina u svijetu je u stalnom porastu a bezalkoholna vina su daleko bolja i kvalitetnija od onih u prošlosti. Još samo 10tak godina prije u pravilu se moglo naći samo slatkaste do slatke, neukusne, dosadne pokušaje. No, u posljednje vrijeme napravljen je veliki iskorak pa je ovo vrlo uspio primjer suhog, bijelog vina čiji se doživljaj jako približio originalnim, alkoholnim verzijama. Za svaku pohvalu! Za sve koji žele uživati, pijuckati bez ikakvog opterećenja po pitanju alkohola (a i kalorija!) – topla preporuka za ovo vino!
Bezalkoholno vino iz najpoznatije i najpopularnije austrijske sorte gruner veltliner.
Ovaj bezalkoholni Grüner Veltliner proizvodi se kao konvencionalno vino. Vino je zatim dealkoholizirano visokokvalitetnom vakuumskom destilacijom.
Mirisi zelene jabuke, bazge i vinove loze oblikuju ovo bezalkoholno vino. Suptilni grejp i herbalne začini u okusu. Klasičan, voćni Grüner Veltliner. Idealan pratioc hrani uz koju se i inače poseže za suhim, bijelim vinima: savršen aperitiv, uz salatu i nareske, piletinu i ribu… (proizvođač, treba ipak uzeti u obzir da se radi o austrijskoj vinariji, dodaje: “vrlo osvježavajuće pomiješano s gaziranom vodom”.)
Mayer am Pfarrplatz je važno bečko ime i gotovo jedna od bečkih hedonističkih institucija. Mayer am Pf. posjeduje dva vrlo dobro do visoko kotirajuća restorana/tradicionalne gostionice u Beču (Heuriger Mayer am Pfarrplatz te Pfarrwirt), zatim mali ugostiteljski objekt u vinogradima na glasovitom Nussbergu s pogledom na Beč (Rotes Haus am Nussberg) i vinariju – proizvodnju vina, Weingut Mayer am Pfarrplatz.
Preporučuje se servirati jako rashlađeno, na nižoj temperaturi od uobičajene za bijela vina. Po mogućnosti, 2-3 C.