Ponos, veličanstven, kompleksan i bujan: tako opisuju Masijev Amarone, nježni div. Masi Costasera je klasik, orijentir i mjerilo u kategoriji Amarone vina, koja zajedno s Barolom i Brunellom čini
aristrokraciju talijanskog vinarstva.
Amarone se proizvodi posebnim postupkom višemjesečnog prosušivanja grožđa, tehnikom appassimento. Time se postiže koncentracija svih poželjnih karakteristika iz grođža a što se dalje prenosi u vino.
Amarone Costasera je vino izvanredne kompleksnosti i bogatstva, raskoši, sposobno za dugotrajan razvoj i sazrijevanje u adekvatnim uvjetima, kroz desetljeća. Može predstavljati vremensku vinsku kapsulu, međudesetljetni, pa čak i međugeneracijski suvenir.
Zanimljivo je da prema tradicionalnoj praksi Amarone sazrijeva i odležava u velikim bačvama od slavonske hrastovine.
Ovo veliko vino najbolje će se složiti s jakim jelima a osobito crvenim mesom, divljači te ostalim jelima bogatih okusa i aroma. Odlično sa zrelim sirevima kao što su parmezan, pekorino i gorgonzola. Također, Amarone je vino kontemplacije pa će jako lijepo prijati nakon objeda, digestivno.
Vinarija Masi je jedan od najznačajnijih proizvođača vinogradarskog područja Valpolicella, kuća visokog ugleda širom svijeta.
Saznajte više o Masi.