POLOŽAJI VINOGRADA: Jug N/V: 190-220 m TLO: llovasto TERMIN BERBE: 14.09.2018. NAČIN BERBE: Ručno
VINFIKACIJA: Kompletno prešanje grožđa, fermentacija u inoxu, tradicionalna metoda. ODLEŽAVANJE: Minimalno 24 mj. na talogu u boci KVALITETA: ZOI, ALKOHOL: 12,9% vol. KISELINE: 6,9g/L ŠEĆERI: 3,1g/L ČEP: Pluto + kavez
OPIS: Pjenušac Noel, extra brut, ime je dobio po prvom unuku Noelu čiji se otisak stopala nalazi na vizualnom rješenju etikete. Riječ je o blendu 40% riesling, 40% chasselas, 20% chardonnay. Dobiveno tradicionalnom, šampanjskom metodom sekundarnog vrenja u boci, uz odležavanje na talogu kvasaca od 42 mjeseca. Time se dobiva izuzetno fini i perzistentni perlage, iskričavi, naelektrizirani mjehurići uz precizan rizlingovski nos u smjeru zelene jabuke, limunske trave, citrusa i brioša. Bez dodatka ekspedicijskog likera, potpuno iskreno, prirodno pjenušavo osigurava iznimno osvježavajuć, živahan doživljaj na nepcu. GASTRO PREPORUKA: Najbolje se uklapa kao aperitiv ili vino početnog slijeda, ali jako fino prati kamenice, školjke mineralnog tipa, jastoga, jabuka-celer salatu ili tjesteninu s bijelim umakom. Pogodan i za višesatno, samostalno uživanje tijekom vrućih ljetnih noći.
TEMPERATURA SERVIRANJA: 4-6°C
NAGRADE Zlatna medalja MoslaVina