Prvi korčulanski gin nosi simpatično i originalno ime TRUT a proizvodi ga poznati korčulanski pčelar i medar Vlaho Komparak čiji su proizvodi pčela kao i njegova edukativna kušaonica za posjetitelje znani i hvaljeni daleko izvan same Korčule. Dvije su verzije Truta: zavodljivi, lakopijući, osvježavajući, mediteranski MINTY BREEZE koji će progoniti i voljeti šira gin(tonic) publika te SIGNATURE, znatno ozbiljniji i zahtjevniji gin za iskunije i zahtjevnije gin pilce.
Komparak sakuplja aromatske elemente svojih ginova u svom vrtu ili prirodi oko sebe. Naime, na Korčuli, u njezinim najvišim predjelima, dostupne su i borovnice, a koristi i divlju, gorku naranču i angeliku.
U Minty Breeze se osjeća i medna nota ali to ne znači da se u gin dodaje med već se mala količina meda nađe u destilacijskom kotlu kako bi se prenio samo mirnisni doprinos u sam gin.
Fotografije: Komparak i Ribafish