Miguel Gil Vera bio je inženjer iz obitelji vinara, koji je karijeru započeo radeći na montažnoj liniji u zrakoplovnoj tvornici u Sevilli. Iako je podrijetlom iz Jumille, njegov se život iznenada promijenio kada mu je ponuđena prilika da se vrati u rodni kraj i radi kao inženjer u vinariji. Bile su to 1990-e. Nakon dugog promišljanja i razgovora sa suprugom, prevagnuli su obiteljski korijeni, pa su se svi zajedno vratili u selo. No ono što je u početku izgledalo kao obećavajuća prilika, pretvorilo se u razočaranje – projekt nije napredovao kako je očekivao, što je na kraju rezultiralo i njegovom ostavkom.
Nakon nekoliko mjeseci razmišljanja, Miguel je nazvao svog brata Ángela s prijedlogom da ponovno pokrenu obiteljsku vinariju. Ubrzo su im se pridružila i ostala braća i sestre. Tako je prije dvadesetak godina započela priča o vinariji Juan Gil, koja je danas jedan od vodećih proizvođača vina u regiji, s prepoznatljivim etiketama poput Juan Gil Yellow Label 4 Meses.
Juan Gil Yellow Label 4 Meses jednosortno je vino proizvedeno od Monastrell grožđa s više od 40 godina starih vinograda. Smješteni na 700 metara nadmorske visine, na pjeskovitim, vapnenačkim i kamenitim tlima, ovi vinogradi nalaze se u D.O. Jumilla, području siromašnom hranjivim tvarima, ali s odličnom sposobnošću zadržavanja vlage. To je ključna prednost u regiji s iznimno suhim zimama i ljetima te velikim dnevnim i noćnim temperaturnim oscilacijama.
Grožđe se bere ručno i transportira u vinariju, gdje se cijeli grozdovi stavljaju u inox tankove na alkoholnu i malolaktičku fermentaciju. Nakon završetka fermentacije, vino odležava u bačvama od francuskog i američkog hrasta do šest mjeseci, razvijajući svoj prepoznatljiv karakter i eleganciju.