Vrijedi probati! Mala, butique vinarija s Cru položajima i izvrsnim dostignućima i nagradama.
U čaši, Lu Nieddu otkriva gustu rubin crvenu boju. Uz malo vremena u čaši, ovo crveno vino nudi predivno izražajne arome višnje i kupine, zaokružene daljnjim voćnim nijansama kojima doprinosi odležavanje u drvenim bačvama.
Ovo crno vino je za ljubitelje vina koji vole apsolutno suho. Zahvaljujući uravnoteženoj voćnoj svježini, Lu Nieddu laska baršunastim okusom i dugotrajnim retrookusom uz note višnje I kupine.
Osnova moćnog Jankara Lu Nieddu Colli del Limbara sa Sardinije je grožđe od sorti grožđa Barbera, Bovale, Cabernet Franc, Cannonau, Dolcetto i Parellada. Nakon ručne berbe grožđe se brzo transportira u vinariju. Ovdje su sortirani i pažljivo izabrani najbolji grozdovi. Nakon toga slijedi fermentacija u malom drvetu na kontroliranim temperaturama. Nakon vinifikacije slijedi dozrijevanje 12 mjeseci u hrastovim barrique bačvama.
Vino sa zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla – Colli Del Limbara. Godišnja proizvodnja: samo nek nešto preko 2000 boca.
Jankara je osnovana 2006. godine, godine u kojoj su Renato i Angela Spanu kupili 8 hektara nezagađene zemlje u prestižnom “Vena di San Leonardo”, smještenom u brdima Alta Gallura.
U 2008. godini zasadili su prva 4 hektara u potpunosti grožđem sorte Vermentino.
Godine 2013. Renatu i Angeli pridružila su se dva dugogodišnja prijatelja, kuhari i restorateri Angelo i Denise Elia, vlasnici prestižnih restorana Casa D’Angelo na Floridi. Suradnja rođena da dovede Jankaru na nove, ambiciozne razine. Duboka strast prema Sardiniji, a posebno prema njegovoj Galluri, navela je Renata i njegovu suprugu Angelu da ostvare san o proizvodnji vina izvrsne kvalitete i promoviranju ljepote i bogatstva planina i granitnog tla Gallure u svijetu. Nakon mnogih odricanja i napornog rada, Renato i Angela, uz pomoć svojih novih partnera Angela i Denise, stvorili su “Jankara”: pravi izraz njihove ljubavi prema vinu i drevnoj zemlji Gallura.