Ručna berba napravljena je sredinom rujna. Tehnološki vino je macarirano s fermentacijom 8 dana. Omogućena je spontana malolaktična fermentacija (pretvaranje jabučne kiseline u mliječnu). Odležano je u inox bačvama, kasnije prebačeno u barrique. Vino sadrži kiselina ukupno 5.3 g/l, dok je ostatak rezidualnog šećera 3.4 gr/l. Najbolje poslužiti na 16 ° C.
O LOKALITETU: Babić je dalmatinska sorta crvenog grožđa, koji se uzgaja na lokalitetu Šibenskog vinogorja. Vinogradi Testamenta zasađeni su prije desetak godina i prostiru se na 50ha na području Jadrtovac. S obzirom na položaj klimatski je izložen laganim lokalnim vjetrovima koji daju mediteransku aromatiku vinu. S druge strane loza raste u surovim uvjetima, u vapnenačkom kršu s manje od 20% tla. A takvi uvjeti posebno pogoduju Babiću te je grožđe vrhunske kvalitete, a samim time i vino.
2022. – Decanter Wine Awards bronca
2022. – International Wine Challenge 2022. preporuka