Terre Siciliane IGT – Tenuta Ficuzza
70% Insolia, 30% Chardonnay.
Vinogradi obrađeni na brežuljcima na 700 m nv, jugoistok ekspozicije Insolia, izloženost Istok za Chardonnay, u gustoći 5000 trsova po hektaru i prinosom od 60 hektolitara po hektaru. Ručna berba obično kreće prvih 10 dana rujna.
Hladno prešanje 12 sati na 8°C, pneumatsko prešanje, hladno dekantiranje, fermentacija na 18°-20°C, vinifikacija u tankovima od nehrđajućeg čelika na finom talogu 4 mjeseca, nakon čega slijedi odležavanje u boci.
Angimbé se odnosi na šumu u blizini vinograda u kojoj rastu naše Insolia i Chardonnay, dajući grožđe za ovo vino. Tu je mediteransko grmlje, vjetar i nadmorska visina koji grožđu daju svježinu i elegantne arome, tu je Insolia koja ovdje razvija svježinu, eleganciju i minerale planinskog bijelog vina, te Chardonnay koji daje zaokruženost.
Održivo vino. Cusumano ima certifikat SOStain i VIVA.