Curatolo Arini je jedan od najvažnijih i najcjenjenijih tradicionalnih proizvođača originalne, sicilijanske Marsale čija povijest seže sve do 1875.
Marsala je fortificirano vino (ojačano dodavanjem alkohola vinskog porijekla) koje se proizvodi prema starom receptu prenošenom s generacije na generaciju, odležavano u tradicionalnim bačvama od slavonske hrastovine.
Bazno vino proizvodi se iz lokalnih sorti Grillo, Cataratto, Inzolia, Damascino ili Nero d’Avola, Nerello Macalese i Pignatello.
Pri proizvodnji se koristi i drevna tehnika “concia”, dodavanje reduciranog, ukuhanog mošta vinu.
Marsala vina varijaju u stilovima od suhih i svježih do slatkih i odležanih godinama zbog čega dobivaju vrlo privlačnu, jantarnu boju te sekundarne i tercijarne arome zrenja.
Marsala vina se uživaju aperitivno, uz jela ili desertno a također su dragocjeni dodatak/začin pri kuhanju mnogih jela, pogotovo ako se dodaju u npr. razne umake, posebno mesne, rižota, gulaše, variva…a slatke verzije u kolače (i naravno, sa kolačima, posebno suhim slasticama).