Vino koje će savršeno odgovarati kao aperitiv, a sa svojom lakoćom, prozračnosti i poletnosti dobrodošlo je u svakoj prilici.
Pjenušac brut natur je proizveden klasičnom metodom od malvazije, chardonnay-a i istarske plavine. Stil ovog vina definira plavina, stara istarska sorta koja je adaptirana za proizvodnju pjenušavih vina. Iako od nje imamo višestruke koristi, Plavina je kritično ugrožena sorta grožđa. Plavinu odlikuje mala koncentracija šećera te visoke kiseline, što daje savršen omjer za proizvodnju pjenušavih vina.
Vinifikacija
Grožđe se bere ručno. Malvazija i Chardonnay se direktno nakon berbe prešaju, a dobiveni mošt se dodaje na grožđe od Plavine gdje sve zajedno macerira nekoliko dana. Nakon prešanja, ostatak fermentacije se odrađuje u inox bačvama. Potom vino odležava godinu dana, dio u inox-u a dio u drvenim bačvama. Nakon godinu dana, prije buteljiranja vinu se dodaje svježi mošt koji pokreće refermentaciju u boci. Vino odležava u boci na vlastitom talogu oko 30 mjeseci, nakon čega se degoržira, a u njega se ne dodaje liker. To čini ovaj pjenušac brut naturom.