Ottocento crni je kupaža napravljena od merlota i refoška . Vinogradi se nalaze na maloj udaljenosti od vinarije, a starost loza je između 10 i 25 godina. Uz autohtoni refošk savršeno se sljubio merlot, koji se odlično prilagodio na našim položajima. Vrhunsko crno vino, dovoljno autentično da, ispijajući ga, možete uživati u mineralnosti najprestižnijeg istarskog tla, našoj bijeloj zemlji.
Grožđe se bere ručno, odvaja se peteljka te preko muljače slobodnim padom ulazi u drvene bačve na maceraciju. Maceracija traje oko mjesec dana, a pokreće se samo prirodnim kvascima na 30°C. Masulj se miješa najmanje tri puta dnevno, te tijekom tog vremena vino također prolazi kroz proces malolaktične fermantacije. Nakon prešanja vino odležava najmanje dvije godine u velikim hrastovim bačvama zapremnine 1000 do 2500 litara.
Proizvodnja vina: Fermentacija s grožđem u otvorenim bačvama, bez dodavanja selekcioniranih kvasaca i enzima.
Odležavanje: u velikim drvenim bačvama