Ovo visokokvalitetno istarsko maslinovo ulje proizvedeno je u Vodnjanu, na nadmorskoj visini između 80 i 180 metara. Nastaje pažljivo odabranom kupažom autohtonih sorti – vodnjanske buže, crnice, istarske bjelice, rožinjole i moražole, čime se postiže jedinstvena ravnoteža okusa i aroma.
Berba se provodi kombinirano, ručno i uz pomoć pneumatskih tresača grana, osiguravajući optimalnu zrelost plodova. Masline se beru u listopadu i odmah nakon berbe prerađuju u dvostupanjskom kontinuiranom ciklusu pri temperaturi koja ne prelazi 24°C, čime se čuvaju sve prirodne arome i nutritivne vrijednosti ulja.
Ulje je intenzivne zelene boje i guste, bogate teksture. Njegov miris je intenzivan i profinjen, s izraženim aromama divlje cikorije, zelene jabuke, artičoke, svježe pokošene trave i rajčice. Obogaćeno je balzamičnim notama mente, ružmarina i kadulje, uz prepoznatljivo obilježje badema. Na nepcu donosi izraženu, ali savršeno uravnoteženu pikantnost i gorčinu, stvarajući složenu i harmoničnu cjelinu.
Odlično se slaže s kuhanim i prženim jajima, tunom s roštilja, crvenim i bijelim mesom te raznim sirevima. Posebno ga preporučujemo uz sva jela od tjestenine i rižota. Može se poslužiti i uz deserte, gdje se ističe u kombinaciji sa sladoledom od vanilije ili čokoladnim kolačima.