Atilio je visokokvalitetno maslinovo ulje snažnog karaktera, idealno za ljubitelje intenzivnih i aromatičnih okusa. Odlično se slaže s različitim mesnim jelima, a posebno ga preporučujemo uz steakove. Njegova bogata struktura i izražena pikantnost čine ga izvrsnim dodatkom čak i desertima, gdje se ističe u kombinaciji s tamnom čokoladnom tortom.
Ovo ulje je pažljivo izrađeni blend sorti Carbonazza i Istarska Bjelica, poznatih po svojoj postojanosti i izraženom profilu okusa. Zlatno-zelene je boje, s punom i bogatom teksturom. Na nepcu ostavlja snažan dojam, s prepoznatljivim notama crnog papra i badema, izraženom gorčinom i dugotrajnim pikantnim završetkom. Njegova aroma složena je i profinjena, s naglašenim nijansama artičoke i radiča, uz svježe mirisne note ružmarina i mente.
Berba se provodi kombinirano, ručno i uz pomoć pneumatskih tresača grana, osiguravajući optimalnu kvalitetu plodova. Masline se beru u listopadu, a odmah nakon berbe prerađuju se u vlastitom mlinarskom postrojenju, u kontroliranom dvostupanjskom kontinuiranom ciklusu pri temperaturi od 19 do 21°C.
Proizvedeno u Vodnjanu, na nadmorskoj visini između 80 i 180 metara, ovo istarsko ulje odražava autentičnost regije, spajajući tradicionalne metode s modernim pristupom preradi kako bi se sačuvale sve njegove vrhunske kvalitete.