4 vinograda, starost loza 25, 15 i 35 godina.
Crvena, crna, siva, bijela zemlja.
Selektirano grođže, najbolji grozdovi.
Duga maceracija, 240 dana u drvu. Fermentacija u čeličnom tanku.
Dozirijevanje 30 mj u drvenim bačvama akacije/bagrema od 2,5 tis lit.
Boja vina neodoljivo podsjeća na najzanimljivije antičke starine, s nijansom boje zelenih maslina.
Vino ima izvanrednu mirisnu postojanost, od aromatičnog bilja (kadulja, peršin, origano) do tropskog voća (guava, komquat), sušenih citrusa, jako zrelih ljetnih žutih voća, dunje, zrele kruške, breskve, smokve, badema, cvijeća (glog, divlja ruža, jasmin), rogača u uzbudljivom i nepreglednom nizu što dovodi do nježnih začinskih tragova klinčića, cimeta, sijena i duhana.
Tekstura je uljasta, a struktura čvrsta, s dugim aftertasteom u kojem se miješaju zrelo i suho voće i sasvim lagana gorčina. Vino je punog tijela, masno, mineralno, s ugodnim svježim završetkom i elegantnim taninima.
Gastro preporuka: Ovo vino traži supstancijalnu i elegantnu hranu; od škampa, jastoga i riba poput romba i lista, preko telećeg filea s vrganjima do fritaja i pasti s crnim tartufima. Preporučemo i pečenja i variva od divljači (fazan, prepelice, divljač-srnetina).
Preporučena temperatura posluživanja: 13-15 ° C
Nagrada: Decanter 2020 – Platinum 97/100