Prilika za uživanje u rijetko dugotrajno i primjereno odležanom vinu.
Sorta grožđa Teran 50%, Cabernet sauvignon 25%, Merlot 25%
Vinograd Brekija, Žmergo, Bracanija; Starost vinograda 30 godina, 25 godina, 60 godina
Položaj vinograda jugozapad; Uzgojni oblik jednokraki guyot; Sastav Zemlje fliš, vapnenac, crvenica; Vrijeme berbe listopad; Berba ručno; Prinos 1 kg
Vinifikacija duge maceracije 40-100 dana
Dozrijevanje dozrijevanje u hrastovim barrique i tono bačvama
Sadržaj alkohola 13,4; Ukupna kiselina 5,5; Neprovreli šećer 2,6; Temperatura serviranja 16-18 °C
Vino dobiveno kupažom Merlot, Cabernet sauvignona i Terana iz berbe 2007 godine, vina su dobivena dugom maceracijom od 40-60 dana ( Merlot i Cabernet sauvignon) i Teran maceriran 90-100 dana, sa odležavanjem u barrique( Teran ) i tono ( Merlot i Cabernet sauvignon ) bačvama od 2- 4 godine. Vino je tamno crvene intenzione boje, u mirisu dominira bobičasto voće sa šumskom jagodom, borovnicom i ribizom, u ustima okus đžema od šumskog voća sa notom vanilije potom u okusu koji dugo ostaje u ustima javlja se kakao i čokolada, vino je svježe sa izrazito mekanim taninima, vrlo je ukusno. Vino je spremno za uživanje ali i za čuvanje od 10-tak godina.
Gastropreporuka:jaki umaci sa crvenim mesom, pršut i sir, pečenja od divljači i odresci.