Ovo nije obična, svježa malvazija koju treba poistovječivati sa svježim malvazijama koje se konzumiraju unutar 1-2 godine od berbe.
Ovdje se radi o zrelom vinu sposobnom za čuvanje i daljnji razvoj te prilici za uživanje u manje poznatim potencijalima ove sorte i u posebnom, izdvojenom terroiru.
Sorta grožđa Malvazija istarska; Vinograd Los; Starost vinograda 15 godina; Položaj vinograda zapad; Uzgojni oblik jednokraki guyot; Sastav Zemlje smeđe tlo na laporu
Vrijeme berbe rujan; Berba ručna; Prinos 1,5-2 kg
Vinifikacija ručno selekcionirano grožđe, hladna maceracija 24h, fermentacija na vlastitim kvascima, Sur Lie u inoxu 8 mj, batonage
Dozrijevanje inox
Sadržaj alkohola 13,5; Ukupna kiselina 5,3; Neprovreli šećer 2,5; Temperatura serviranja 10-12 °C
Ovo vino odlikuje zlatna žuta, kristalna, duboka i topla boja. Intenzivne je arome, s notama sijena, meda, suhih jabuka i maslačka.
Okus mu je svjež i mek, mineralan i kremast, s punim tijelom. Okus je uravnotežen i dugotrajan, s dugim ekspresivnim završetkom.
Ovo vino se odlično slaže s ribljim jelima na žaru i roštiljima, pečenim rakovima i divljači (zec, jeleni).