Nakon uklanjanja peteljki i nježnog gnječenja, grožđe je prebačeno u male inox spremnike sa krnjim stošcem gdje je tijekom tri dana provedena hladna maceracija. Slijedila je alkoholna fermentacija na kontroliranoj temperaturi od 26 °C (78,8 °F) i trajala je oko tjedan dana, a zatim je dovršena u posudama od 228 litara gdje je vino prošlo malolaktičku fermentaciju i nastavilo odležavati nekoliko mjeseci. Pinot Nero della Sala odležao je u boci u povijesnom podrumu dvorca dodatno vrijeme prije nego što je pušten u prodaju.
Pinot Nero della Sala prozirne je rubin crvene boje s odsjajem granata. Nos donosi arome tipične za ovu sortu grožđa, ljubičice, ribizle i maline s blagim osjetom ružičastog papra. Ukus je blag, dobro izbalansiran i pun začinskih nijansi. Profinjeni svilenkasti tanini definiraju njegovu nježnu prirodu. Savršen za uživanje sada, ali također ima izvanredan potencijal starenja.