Vinifikacija:
Grožđe je dovezeno u podrum, očišćeno od peteljki i lagano zgnječeno. Mošt i kožica su ohlađeni na
temperaturu od 10 °C za kratko razdoblje maceracije, otprilike 2-4 sata, kako bi se poboljšala
aroma i ekstrakt aromatskog profila sorte grožđa. Nakon bistrenja u posudama od nehrđajućeg čelika, različite serije
su se obrađivale odvojeno, neke su išle u hrastove, a neke u bačve od nehrđajućeg čelika gdje je došlo do alkoholne fermentacije na kontroliranoj temperaturi od 16-18 °C, a samo je serija iz hrastovine podvrgnuta malolaktičnoj fermentaciji. Vino je potom kupažirano i punjeno u boce.
Povijesni podaci:
Bramìto della Sala je proizveden iz vinograda koji okružuju srednjovjekovni dvorac u Castello della Sala. Jedina
sorta koja uspijeva na ovom terroiru je Chardonnay. Vinogradi su na tlu bogatom fosilnim naslagama s žilama gline
koji vinu daju mineralnost i eleganciju. Prva berba Bramita della Sala bila je 1994.
Bilješke o kušanju:
Bramìto della Sala je svijetlo žute boje sa zelenim nijansama. Dominiraju note ananasa i hrskave zlatne jabuke,
nos je popraćen slatkim osjećajima vanilije. Sočnog i mineralnog karaktera, nepce ima dobru strukturu,
a održava se izvrsnom svježinom.