Grožđe se uzgaja u vinogradima Cornaiano na brežuljcima ponad doline, na nadmorskoj vinisi 450 do 500 m n/v uz vrlo dobro prozračivanje vinograda što je važno za prevenciju razvoja bolesti u vinogradu i uzgoj zdravog grožđa kao osnove za proizvodnju kvalitetnog i užitnog vina. Utjecaj istočnih Alpa daje vino njegov intenzivni, karakteristični bouquet. Loze rastu na tlu glečerskog porijekla a grožđe se bere u vrhuncu zrelosti. Tlo je bogato mineralima kao rezultat sedimentacije koja datira još od Ledenog doba.
Sorta: sauvignon.
Ručno branje u male posude, pažljivo prešanje, bistrenje mošta prirodnim taloženjem. Fermentacija u čeličnim tankovima, temperaturno kontroliranim. Dozirijevaje na talogu kroz 6 mjeseci u čeličnim tankovima bez malolaktične fermentacije.
Elegantan, fina konzistencija, intenzivne note, odlična struktura, mineralnost, dugotrajan sortni osjećaj u ustima.
Alkohol: obično 14%vol
Alto Adige DOC. Saznajte više o Cantini Girlan: Link
Gastro uparivanje: ugodno za apertivno pijuckanje te uz široku paletu jela uz koja se i inače poseže za sauvignonima a posebno dobro uz jela sa šparogama, divljim ili uzgojenim, uz školjke i polodove mora…
Cantina Girlan jedna je od najvažnijiih, najpoznatijih i najnagrađivanijih vinarija Južnog Tirola. Proizvode unutar tipičnog kruga sortimenta ovog područja, uključujući i poznati i cijenjeni lagrain (posebno dopadljiv u cuveeu “Laurin” u kombinaciji s merlotom!). Vina s karakteristikama ovog kraja: svježina, sortna izražajnost, preciznost, čistoća, bilo da se radi o svježim vinima ili onima oplemenjenim odležavanjem u drvu. Iz berbe u berbu, visoke ocjene i nagrade za vina Cantine Girlan. Pogledajte u Linku.