Glinena, srednje teška tla cru “Girlan”, kao kod Egna i cru “Mazon” u području zvanom Bassa Atesina su topla i zahvaljujući blagoj zimskoj klimi, najbolje su moguće mjesto za uzgoj Gewürztraminca . Različite nadmorske visine vinograda pridonose skladnom, radosnom okusu ovog vina.
Grožđe se bere ručno i stavlja u male posude kako bi se spriječio preveliki pritisak na grožđe. Lagano prešanje i bistrenje mošta prirodnim taloženjem. Fermentacija u bačvama od nehrđajućeg čelika na kontroliranoj temperaturi. Odležavanje na talogu u čeličnim tankovima.
Fina, intenzivna aroma podržana punim, ali istovremeno skladnim tijelom karakteristike su ove sorte grožđa. “Nouvelle cuisine” nudi mnogo više mogućnosti za poboljšanje karakteristika ovog vina ili predlažemo Gewürztraminer uz začinjenu azijsku hranu.
Alto Adige DOC. Saznajte više o Cantini Girlan: Link
Cantina Girlan jedna je od najvažnijiih, najpoznatijih i najnagrađivanijih vinarija Južnog Tirola. Proizvode unutar tipičnog kruga sortimenta ovog područja, uključujući i poznati i cijenjeni lagrain (posebno dopadljiv u cuveeu “Laurin” u kombinaciji s merlotom!). Vina s karakteristikama ovog kraja: svježina, sortna izražajnost, preciznost, čistoća, bilo da se radi o svježim vinima ili onima oplemenjenim odležavanjem u drvu. Iz berbe u berbu, visoke ocjene i nagrade za vina Cantine Girlan. Pogledajte u Linku.