Caliterrina filozofija je proizvodnja ekološki prihvatljivih vina prema konceptima preciznog uzgoja vina i održivog upravljanja vinogradima, gdje se svaka sorta ističe svojim voćnim, svježim i osebujnim stilom, izražavajući kvalitetu i čistoću čileanske prirode, terroira i voća. Caliterra je osnovana 1996. kao partnerstvo između dvije obitelji: legende kalifornijskog vinarstva, Robert G. Mondavija i Viña Errázuriz, u kojem su nastojali ostvariti zajednički san o proizvodnji visokokvalitetnih vina u Južnoj Americi.
Vinogradi se nalaze u dolini Colchagua, na dubokom granitnom tlu sa slojevima gline. Kombinacija je dominantnog Merlota s dodatkom Malbeca. Fermentirano u tankovima od nehrđajućeg čelika na temperaturi od 24°C-26°C. 30% vina odležalo 7 do 9 mjeseci u bačvama druge ili treće upotrebe.
Vino ima duboku i vrlo živu rubin crvenu boju. Na nosu je svjež, intenzivno aromatičan i voćni, s bobičastim voćem poput maline i cassisa upotpunjenim notama kave i duhana. Također, note ljubičice, karakteristične za Malbec, čine ga vrlo složenim. Osjećaj u ustima je sladostrasan i svjež sa sočnim voćnim okusima i živopisnom kiselinom koja se ističe što omogućuje predviđanje dobre dugovječnosti.
Ukusno uz crveno meso, gurmanska jela i jela s roštilja. Općenito, uz širok spektar jela uz koja i inače posežemo za cr(ve)nim vinom.