Caliterrina filozofija je proizvodnja ekološki prihvatljivih vina prema konceptima preciznog uzgoja vina i održivog upravljanja vinogradima, gdje se svaka sorta ističe svojim voćnim, svježim i osebujnim stilom, izražavajući kvalitetu i čistoću čileanske prirode, terroira i voća. Caliterra je osnovana 1996. kao partnerstvo između dvije obitelji: legende kalifornijskog vinarstva, Robert G. Mondavija i Viña Errázuriz, u kojem su nastojali ostvariti zajednički san o proizvodnji visokokvalitetnih vina u Južnoj Americi.
Vinogradi se nalaze u dolini Colchagua, na dubokom granitnom tlu sa slojevima gline. Ovo se vino većinom sastoji od Cabernet Sauvignona, ali je dopunjeno grožđem Carignan i Petit Verdot. Vino 100% fermentira u tankovima od nehrđajućeg čelika, uz laganu ekstrakciju pokožice. 30% vina odležalo je u bačvama druge i treće upotrebe.
Riječ je o Cabernet Sauvignonu žive rubin-crvene boje. Vrlo intenzivan i svjež na nosu, pokazuje arome bobičastog voća poput malina i borovnica uz cvjetne note i note lista duhana koji ga čine vrlo kompleksnim. Na nepcu, njegova struktura je bogata i dobro uravnotežena, sa svježim voćnim okusima i živopisnom kiselinom koja se ističe. Ovo je vino spremno za uživanje bez potrebe za dugotrajnim čuvanjem.
Uspješno se kombinirati u posluživanju uz jela od divljači, crveno meso, tjesteninu i ne-svježe sireve. Općenito, uz širok spektar jela uz koja i inače posežemo za cr(ve)nim vinom.