Filozofija vinarije je poštivanje grožđa, što znači da je način rada vrlo oprezan i metodičan, kako bi se dobila elegantna vina koja izražavaju karakteristike svakog tla i svake berbe.
Vinarija obrađuje svaku parcelu i tlo posebno. Sva su vina fermentirana autohtonim kvascima. Berba se radi ručno u kutijama od 15 kg. Prva selekcija se radi u vinogradu, a druga vinariji.
Grožđe je prešano u vertikalnoj preši niske učinkovitosti (60% Max). Spontana fermentacija je na vlastitim kvascima u tankovima od nehrđajućeg čelika uz 6 mjeseci odležavanja na talogu.
Vino je svijetlo žute boje. Svježi miris jabuke, sijena i u pozadini divlje metvice. Na okusu je svježe i elegantno, s notama jabuke i bijele kruške. Dugi završetak s integriranom svježinom.
95% Hondarrabi Zuri, 5% Riesling
Više o Bat Gara: https://www.batgara.com/nueva/