Robert H. Benmosche u dalmatinskoj obali pronašao je mjesto kao nijedno drugo na svijetu, te je ovdje proveo više od deset godina dijeleći dragocjene trenutke sa svojom obitelji. Kao strastveni zaljubljenih u dalmatinska crna vina 2006. god. podigao je terasaste vinograde Dingača na južnim padinama i uz more kod Vignja na zapadnom dijelu pol. Peljesca. Vinogradi plavca malog i zinfandel, na geografski zaštićenim područjima s pogledom na čisto more i dalmatinske otoke koji oduzima dah, proizveli su limitiranu seriju vina, Benmosche Family Dingač i Benmosche Family Zinfandel.
Dva vina, Dingač i Zinfandel, proizvode se tradicionalnom metodom i u pravilu dozrijevaju u hrastovim baricima oko 12 mjeseci te potom, 18 mj. u boci.
Tko je R. H. Benmosche? Bio je visokopozicioniran, uspješan američki poslovni čovjek koji je nakon umirovljenja, 2006. na Pelješcu investirao u proizvodnju vina pod vlastitom etiketom, u suradnji s pelješkim vinarom Nikom Burom odnosno obitelji Bura-Mrgudić.