Badia a Passignano Gran Selezione proizvodi se isključivo od pomno odabranih Sangiovese grozdova s istoimenog imanja smještenog u srcu Chianti Classico regije, poznate po vinarstvu još od 11. stoljeća. Vinogradi se protežu na tlu bogatom vapnencem, uz umjerenu količinu gline, na nadmorskoj visini od oko 300 metara.
Dozrijevanje vina odvija se u povijesnim podrumima opatije Badia di Passignano iz 10. stoljeća, što mu daje jedinstveni karakter. Imanje se nalazi iznad Sambuca Val di Pesa, svega 3 km južno od kultne Tenute Tignanello. Na svojih 223 hektara, od kojih je 65 pod vinogradima, terroir ovog imanja s vapnenačkim tlom i nadmorskom visinom od 250 do 300 metara pruža idealne uvjete za uzgoj Sangiovese sorte.
Povijesna važnost ovog područja u razvoju Chianti vina dokumentirana je u brojnim zapisima pohranjenima u Državnom arhivu u Firenci, gdje se spominju vinogradi i uzgoj Sangiovese sorte. Zanimljivost koja potvrđuje bogatu vinarsku baštinu je otkriće tisućljetne loze vitis vinifera na zemljištu oko opatije 1983. godine.